2009. november 1., vasárnap

Sós gombócok Erdélyből (VKF! XXIX-re/1.)

Fedit barátom készítette ezt a sós burgonyás gombócot, de mivel a blogjával (sajnos) nem kíván a nyilvánosság mezejére lépni, így a postolás rám maradt.







Gombócokat kell gurítani októberben...
Valami olyan gombócot, ami el is fogy a házban.
Körbejártam a témát százszor. Jobbnál jobb ötleteim voltak, de annyi minden összejött hirtelen...

Hírtelen valami finomat kellett péntek estére összeütni. Valami, ami ne legyen málélisztből, húsból vagy... a lista a végtelenségig folytatható. A málétól már én csömörlök, a többitől I.

Odatettem 6 kicsi krumplit főni.
Mikor meglett a krumpli és kiraktam hülni, még mindig fogalmam sem volt mi lesz belőle.
Megpucoltam, forgattam, nézegettem. Felvágjam? Lereszeljem? Süssem?
Aztán eszembejutott, hogy I. szereti a tocsnit. Senki ne szídjon, ha kiderül ennek semmi köze nincs az igazi tocsnihoz, én akkor is így készítem.

Lereszeltem a krumplit, sóztam, borsóztam, beleütöttem egy egész tojást, jól összekevertem.
Apró kis gombócokat formáztam lisztes kézzel, lisztbe forgattam, majd forró olajban megsütöttem.


I. sós juhtúrót szórt az adagjára és paradicsomszeletekkel ette.

Ez elmegy előételnek, köretnek vagy egyszerűen csak így, vacsorára.



Jó étvágyat hozzá!

1 megjegyzés:

Edit (Esc) írta...

BB-nek nem maradt egy darab sem, csak a kepeket mutogattam neki. De a levesbol kivette a reszet :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin