2009. november 13., péntek

Sajt krémleves (tasak nélkül)

Sajt krémleves:

Még egy bögrés csoda leves. Állandóan ezt nyomják a reklámok. TittyBaba egy időben sokat nyaggatott, készítsünk ilyet. Ok, csináljunk. Megcsináltuk, de soha nem tudtam rendesen lefotózni. Mostanáig. Most sikerült, és meg is csinátam a bejegyzést róla.

Tipikusan az az étel, amit egyszerűbb elkészíteni, mint leírni. Tökéletesen illik a főzz könnyedén kategóriába. Tudom egyszerűbbnek tűnik a bögrébe önteni a port, és leforrázni. De tessék ezt kipróbálni.





Hozzávalók:

3 ek olíva olaj

3-4 ek liszt

1 kis fej hagyma lereszelve

10 dkg krémsajt (egy tubus, natúr)

6-7 dl alaplé/húsleves (hideg legyen)

25-30 dkg reszelt félkemény sajt

2 tojás sárgája

2-3 dl tejföl

Só, bors, szerecsendió, provanszi fűszerkeverék

A hagymát az olajon üvegesre dinsztelem, de vigyázzunk, nehogy megégjen. Amikor szép világos már, meghintem liszttel, azt is lepirítom. Szépen adagolom hozzá az alaplét, folyamatosan keverve (ezt célszerű habverővel végezni) selymes mártást készítünk. Felengedjük az összes lével, és még adhatunk hozzá 1-2 dl vizet is. Sózzuk, borsozzuk és ízesítjük.
Keverjük bele a krémsajtot, had olvadjon fel, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is.
Kis lángon forraljuk fel, és főzzük pár percet. Közben a tojást keverjük ki a tejföllel.
A habarást hő kiegyenlítéssel adjuk hozzá a leveshez, és egy két percig forraljuk még be. Le is kapcsolhatjuk az energiát. Pár percet pihentessük, majd tálalhatjuk.




Adhatunk hozzá rántott borsót (leves gyöngyöt), pirított kenyér kockát vagy grissinit.

Jó étvágyat hozzá!

7 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Gondolom, még fotózás előtt elpárolgott eddig, igaz? :-)


Elképzeltem az ízeit, és amondó vagyok, hogy jööööööööhet!

Névtelen írta...

Hova lett a sajt belole???????????????????? Vagy azt nem kell hozzaadni :O))))))))))))

Maimoni írta...

Miyen vicces vagy ma! Tasak nélkül??? Nahát-nahát...:)))

Edit (Esc) írta...

Vikinek "megigertem", hogy deli csirket sutok, most mar leves is lesz. Ugyis van huslevelesem a hutoben.

Zsófi írta...

Egyetértek. Szerintem csak annak lehet eladni a tasakos verziót, aki még sosem próbálta az igazit megcsinálni...
A valódi recept gyorsabb, egyébként. (Persze nem a bögrés porra gondolok, hanem a porlevesre.) :-P

Max írta...

Köszönöm kedves Névtelen az észrevételt, már javítottam is.
Így jár aki soronként másolja be a receptet word-ből, és kihagy egy sort.

Gyöngyi írta...

Tényleg egyszerű, és gyors:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin