Tudom hogy már mások is megsütötték ezt a sütit, találkoztam már vele több helyen a blogokon, de úgy gondolom így húsvét előtt én is felrakom, bízva abban hogy még nem unjátok.
Mi nem:-))
Aya rendelte és Cicaanya meg is sütötte, nem hiába sütiből Ő a jobb.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRuo3UWFk5Vhlo03hlsb-Jn7WqKGLsm3L4i6283cv80UYiFxZ58HbPsUdklFM4UHf-PU5Zj_VSyDkSA8fP3-2MNUu7PiaG4R6hij2l6D6hSFMIPqXCzKEJBo9mqeNPGtDa8fgZ_lk0GfQ/s320/marc5.jpg)
Marcipános süti:
Tészta:
4 db tojás, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 5 dkg kakaó, 1 tk. szódabikarbóna, 2 dl tejföl.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNgIBxC0eAJV1Vqg7ePY1mT91-9kkGJn0bYjgLc8DIssDZIV-zUDJfnXXSXvdIFcSvtjHhTARFaeW51QI8Sqj0RCAGyXaMi_81Y1ji2KC3Dynsl0xkpikcz8VsYA_QsXUwl1pciayk54I/s320/marc1.jpg)
A tojást és a margarint krém sűrűre keverjük, hozzáadjuk a cukrot. Állandó keverés mellett beledolgozzuk a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát, és legvégül a tejfölt. Kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 200 c-on, sütjük 30 percet.
Marcipán:
25 dkg margarint meleg vízfürdőben feloldunk, majd hozzáadunk 25 dkg porcukrot, 25 dkg búzadarát, egy keserűmandula aromát. Nem kell se sütni, se főzni, de hagyni kell a búzadarát megdagadni, hogy kenhető sűrűségű legyen.
Máz (hát ezt most mi lehagytuk):
7 ek kakaót, 7 ek cukrot, 4 ek. forró vizet, 10 dkg vajat még melegen elkeverünk. Ha kissé kihűlt, akkor kenjük a tésztára.
A kihűlt tésztát ketté vágjuk. Az alsó lapra rákenjük az (ál)marcipánt, beborítjuk a felső lappal, majd erre kenjük a csoki mázat (ez így azért jó mert nem szárad ki a krém hamar).Legalább egy éjszakát hagyjuk pihenni, mert a dara akkor tud megpuhulni, és úgy lesz valósághű a marcipán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése