2008. március 15., szombat

Az (ál)marcipános süti

Visszagöngyölítettük a családi történelmet, és megtaláltuk azt a pontot, amikor ennek a csodás sütinek a receptjét megkaparintottuk. Az unokatestvérem lakodalmán, ami már lassan 13 éve volt, fejér megyében, ott ettük és kértük el a receptet. Azóta is sokszor megfordul nálunk, népszerű sütike.
Tudom hogy már mások is megsütötték ezt a sütit, találkoztam már vele több helyen a blogokon, de úgy gondolom így húsvét előtt én is felrakom, bízva abban hogy még nem unjátok.
Mi nem:-))
Aya rendelte és Cicaanya meg is sütötte, nem hiába sütiből Ő a jobb.




Marcipános süti:

Tészta:

4 db tojás, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 5 dkg kakaó, 1 tk. szódabikarbóna, 2 dl tejföl.




A tojást és a margarint krém sűrűre keverjük, hozzáadjuk a cukrot. Állandó keverés mellett beledolgozzuk a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát, és legvégül a tejfölt. Kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 200 c-on, sütjük 30 percet.


Marcipán:

25 dkg margarint meleg vízfürdőben feloldunk, majd hozzáadunk 25 dkg porcukrot, 25 dkg búzadarát, egy keserűmandula aromát. Nem kell se sütni, se főzni, de hagyni kell a búzadarát megdagadni, hogy kenhető sűrűségű legyen.


Máz (hát ezt most mi lehagytuk):

7 ek kakaót, 7 ek cukrot, 4 ek. forró vizet, 10 dkg vajat még melegen elkeverünk. Ha kissé kihűlt, akkor kenjük a tésztára.



A kihűlt tésztát ketté vágjuk. Az alsó lapra rákenjük az (ál)marcipánt, beborítjuk a felső lappal, majd erre kenjük a csoki mázat (ez így azért jó mert nem szárad ki a krém hamar).
Legalább egy éjszakát hagyjuk pihenni, mert a dara akkor tud megpuhulni, és úgy lesz valósághű a marcipán.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin