Két nem is bocsi három helyről van ez az értesülésem:
az első: Horasz kolléga meghírdette:-))
a második: Cicaanya megkezdte a húsvéti/tavaszi takarítási hadmüveletét
és a harmadik: előkerültek a zöldes tavaszias ételek a repertoárból.
Ez a verzió, tipikusan az elfoglalt emberek étele, míg készül, lehet egyéb más dolgot csinálni. (Nálunk ezek történtek: porszívózás, ablakpucolás, fürdő és wc karbantartás, és kb. 4x indult a mosógép)
Són sűlt csirkecomb, párolt zöldségekkel és sajtmártással:
Az alapja pár darab són sült csirkecomb, ez szépen el van magában, különösebb felügyeletet nem igényel. A vegyes zöldség, igaz most mirelitből, szintén szépen párolog az erre hivatott szűrőbetétes edénykében. Ember gyereke néha rápillant, megkeveri és megy tovább.
A legnagyobb energiát a sajtmártás elkészítése okozza. Egy kis vajon lisztes rántás készül, ezt pár korty meleg tejjel csomómentesre keverve besűrítjük, és némi reszelt sajttal dúsítjuk. Az alap készítésekor kalkuláljuk be a sajt sűrítő hatását, nehogy "beton" állagúra sikeredjen.
Már csak tálalni kell, és lehet is fogyasztani a megérdemelt ebédet, majd lehet folytatni a takarítást:-))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése