2008. március 22., szombat

Húsvéti reggeli életképek

Íme a hagyományos húsvéti reggelink: finom foszlós házi kalács, főtt sonka (jelen esetben egy csülök megfőzve), a sonka főzővizében főtt keménytojás, újhagyma és egy kis torma.







Házi foszlós kalács, receptje itt:


Fonott kakaós kalács


Csak a méretek miatt, ez egy 3 dl-es üdítős pohár.



Tájkép csata előtt:-))

Folyt. köv.

5 megjegyzés:

Sütis néne írta...

kedves, max!

jelentem, most sül a sütőmben a kalácsod! ;-D
szépen alakul...:-)
én eddig más recept alapján szoktam készíteni, de gondoltam a tiéd megér egy próbát! azt hiszem nem fogok benne csalódni! köszönöm!:-)

Névtelen írta...

Szia MAX! Fantörpikus a recepted! Elájulok magamtól, hogy tudok kalácsot sütni. Igaz kicsit szétcsúszott de még így is nagyon tetszik, büszke vagyok magamra hogy egyedül csináltam fonott kalácsot. Köszönöm mégegyszer, hasznos vagy igazán. Mitől csuszhatott szét szegény? Van valami ötleted? Lehet hogy nem elég ideig kelesztettem? Dehát akkor még nagyobb "állat" lett volna belőle.

Max írta...

Szia Hanuszika!

Örülök hogy tudtam segíteni. Így látatlanba azt mondom, hogy lehet hogy egy kicsit gyenge (lágy) volt a tészta és azért, de hidd el ez előfordul még velünk is:-)) Remélem az íze is tetszeni fog.

Sütis Néne!
Remélem látom képen is a kalácsot, nálunk most készült el a harmadik, vagyunk vagy tízen, és kell a hadtáp:-))

Névtelen írta...

Szia Max! Megsütöttem a foszlós kalácsot! Ugyanolyan szépséges lett, mint a képeken :) Aztán a meón is átment, a barátainkkal úgy faltuk a sonkával, mint akik hetek óta nem ettek :) Nekem még felvett a tészta 3-5 cl tejet dagasztás közben.
Kellőképpen elájultam én is magamtól :-D
Pannicica

Max írta...

Pannicica!

Örülök:-)))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin