Sütés előtt két órával, egy gyors pácolás: kevés só, őrölt bors, kapor, és bazsalikom olívaolajban feloldva, és a halacska kívűl belül bekenve egy teáskanál segítségével.
Sütés: teflon serpenyő, pici olíva olaj, bele a hal, arra pedig szépen elosztva egy teáskanálnyi sötét szójaszósz. Amikor már kezd a hal széle fehéredni, megfordítom, erre az oldalra már csak 1/2 tk-nyi szójaszószt öntök, és még szépen csorgatva 3 ek húslét. Közepes lángon párolom a halat, ha nagyon elfőné a levét, akkor még lehet rá tenni egy evőkanálnyit. Ropogós pirosra sütöm.
Csináltam hozzá egy gyors salit:
1 doboz zöldbab konzerv, 1 tv paprika, 1 újhagyma, 1 sárgarépa, 2 paradicsom (mag nélkül), kb. 5 dkg feta/krémfehér sajt
dresszing: 2 tk extra szűz olíva olaj, 1 tk vörösbor ecet, só, bors.
A züldséget keletiesre vágom, rámorzsolom a fetát. Az olajjal kikeverem az ecetet, fűszerezem és ízesitem, és finoman bekeverem vele a salit.Könnyű és gyors ebéd, így az ünnepi lakomák előtt.
5 megjegyzés:
Nálunk az ebéd medvehagyma főzelék volt friss, langyos kiflivel és főtt tojással, a vacsi meg ördöghal lesz. Lehet, hogy max módon?:-)
Úgy is finom, ha nem húslével öntöd le a halat, hanem mondjuk egy kis sonka főzőlével.
és mi ez a lefelé biggyedő száj a címnél?!
ha te nem kéred, én szívesen elfogadom a halacskákat, sőt jöhet a saláta is!!! ;-D
Kedves Néne!
Köszike elrontottam!! Már javítottam is, köszike!!
;-)
Megjegyzés küldése