Focaccia (fokaccsa) Ayame kedvére:
Egy adag fehér kenyér tészta, két felé véve.
Első a kolbászos-tojásos: fél adag tészta kinyújtva egy tepsire, 3-4 ek tejföl elkverve 1 tk pirosarannyal, 3 db főtt tojás, 10 dkg száraz kolbász, 5 dkg pulyka sonka, 10 dkg reszelt félkemény sajt (pl. trappista, gouda, edami)
A tésztát megkenem a piros tejföllel, ráteszem a csíkokra vágott tojást és sonkát. A kolbászt félkarikára vágom, azt is rá és megszórom a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, kelesztés nélkül sütöm, 210 c-on 20-25 percet. Közben elkészítem a másikat.
Második a sonkás-sajtos: fél adag tészta kinyújtva egy tepsire, 3-4 ek tejföl elkverve 1 tk pirosarannyal, 20 dkg pulyka sonka, 15 dkg reszelt félkemény sajt (pl. trappista, gouda, edami)
Miután végzett az első, sütöm a másikat. Ugyanúgy, a meleg sütőben mehet, de lehet hogy ehhez kevesebb idő is elég.
Tálalás, még csak vágjuk de már jön a szokásos kérdés: holnap vihetek ilyet?
persze ha marad!
jó, de akkor ne egyetek sokat:-))
Mielőtt bárki jelentkezne, az Aprónép összerakta a maradékot holnapra.
Jamie Oliver után szabadon.
1 megjegyzés:
Bravo, Aya! Tudtam, hogy ügyes lány vagy!
Megjegyzés küldése