Készítettük már kólával is, de talán a citromos túrókrémhez a mirinda/fanta illik a legjobban.
Nyomozás során kiderítettem hogy alapjaiban egy amerikai süteményt ültetett annak idején át valaki magyarba, ami aztán a lakodalmas süti kategória egyik alappillérje lett.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgIv2Kt6ZeJlQHHSblNO10i0uAFJjcSHwCCsfVKvBU7s7UEOtq7Y-j4h2xjhVdmzSxyvIwxV3hyN7MCM4u9mw7b-HUfSnaa3tN7wamu7XD5EAfaSGxYhjPp9Q8XqkfIYItIG-s0b7FFrs/s320/mirind1.jpg)
Üdítős (mirindás) szelet by Cicaanya:
Hozzávalók (egy 30X40 cm-es tepsihez):
Tészta: 6 tojás, 5 ek liszt, 1 dl étolaj, 2 ek kakaópor, 6 ek kristálycukor, 1/2 cs sütőpor
Krém: 30 dkg margarin, 50 dkg túró, 30 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxg2q9flOeQmyBBYRZvnoOl2VKjZdcmeRdVU531VNu-FMPl1WoTQabtgbwsNj75TIWPJRWNh8gRRewkYuVijwK6X6xE48Hr2IqJzwPIMwks78jaNB_yJslm_ZzB4vN_aR5ulfHQW9FqVQ/s320/mirin2.jpg)
Máz: 2 cs vaníliás pudingpor (főzős), 7,5 dl szénsavas üdítő, 2 ek cukor
Elkészítése:
A tésztához a tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport, a liszttel elkevert sütőport és az olajat. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a kakaós alapba keverjük. Sütőpapírral bélelet tepsiben 180-200 c-on megsütjük.
Míg sül addig elkészítjük a krémet, a margarint a porcukorral és a citromhéjjal habosra keverjük és hozzáadjuk a túrót. A kihült tésztára kenjük és hagyjuk egy kicsit pihenni hideg helyen.
A mázhoz a pudingport elkeverjük az üdítővel és a cukorral, és addig főzzük lassan, míg be nem sűrüsödik. Ha sűrű, akkor lehúzzuk a tűzről és egy kicsit hagyjuk hűlni.
Ha kihűlt, akkor egyenletesen rásimítjuk a túróra. Ha teljesen megdermedt akkor lehet szeletelni.
4 megjegyzés:
Nalunk is ugyanez a suti keszult! :-)
Kellemes Husvetot.
Fedit
Köszönöm, ez tűnik a legjobb receptnek és tökéletes a leírás! Az, hogy még pdf-ben is letölthető, egyszerűen fenomenális! :D
Üdv, Dani
Köszönöm, örülök, hogy megtetszett.
Megjegyzés küldése