Készítettük már kólával is, de talán a citromos túrókrémhez a mirinda/fanta illik a legjobban.
Nyomozás során kiderítettem hogy alapjaiban egy amerikai süteményt ültetett annak idején át valaki magyarba, ami aztán a lakodalmas süti kategória egyik alappillérje lett.
Üdítős (mirindás) szelet by Cicaanya:
Hozzávalók (egy 30X40 cm-es tepsihez):
Tészta: 6 tojás, 5 ek liszt, 1 dl étolaj, 2 ek kakaópor, 6 ek kristálycukor, 1/2 cs sütőpor
Krém: 30 dkg margarin, 50 dkg túró, 30 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja
Máz: 2 cs vaníliás pudingpor (főzős), 7,5 dl szénsavas üdítő, 2 ek cukor
Elkészítése:
A tésztához a tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport, a liszttel elkevert sütőport és az olajat. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a kakaós alapba keverjük. Sütőpapírral bélelet tepsiben 180-200 c-on megsütjük.
Míg sül addig elkészítjük a krémet, a margarint a porcukorral és a citromhéjjal habosra keverjük és hozzáadjuk a túrót. A kihült tésztára kenjük és hagyjuk egy kicsit pihenni hideg helyen.
A mázhoz a pudingport elkeverjük az üdítővel és a cukorral, és addig főzzük lassan, míg be nem sűrüsödik. Ha sűrű, akkor lehúzzuk a tűzről és egy kicsit hagyjuk hűlni.
Ha kihűlt, akkor egyenletesen rásimítjuk a túróra. Ha teljesen megdermedt akkor lehet szeletelni.
4 megjegyzés:
Nalunk is ugyanez a suti keszult! :-)
Kellemes Husvetot.
Fedit
Köszönöm, ez tűnik a legjobb receptnek és tökéletes a leírás! Az, hogy még pdf-ben is letölthető, egyszerűen fenomenális! :D
Üdv, Dani
Köszönöm, örülök, hogy megtetszett.
Megjegyzés küldése