2008. március 23., vasárnap

Üdítős (mirindás) szelet

Az egyik szintén nagy kedvenc süteményünk, az ünnepi alkalmak kisérője a mirindás (üdítős) szelet.
Készítettük már kólával is, de talán a citromos túrókrémhez a mirinda/fanta illik a legjobban.
Nyomozás során kiderítettem hogy alapjaiban egy amerikai süteményt ültetett annak idején át valaki magyarba, ami aztán a lakodalmas süti kategória egyik alappillérje lett.



Üdítős (mirindás) szelet by Cicaanya:

Hozzávalók (egy 30X40 cm-es tepsihez):

Tészta: 6 tojás, 5 ek liszt, 1 dl étolaj, 2 ek kakaópor, 6 ek kristálycukor, 1/2 cs sütőpor



Krém: 30 dkg margarin, 50 dkg túró, 30 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja



Máz: 2 cs vaníliás pudingpor (főzős), 7,5 dl szénsavas üdítő, 2 ek cukor



Elkészítése:

A tésztához a tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport, a liszttel elkevert sütőport és az olajat. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a kakaós alapba keverjük. Sütőpapírral bélelet tepsiben 180-200 c-on megsütjük.


Míg sül addig elkészítjük a krémet, a margarint a porcukorral és a citromhéjjal habosra keverjük és hozzáadjuk a túrót. A kihült tésztára kenjük és hagyjuk egy kicsit pihenni hideg helyen.


A mázhoz a pudingport elkeverjük az üdítővel és a cukorral, és addig főzzük lassan, míg be nem sűrüsödik. Ha sűrű, akkor lehúzzuk a tűzről és egy kicsit hagyjuk hűlni.




Ha kihűlt, akkor egyenletesen rásimítjuk a túróra. Ha teljesen megdermedt akkor lehet szeletelni.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nalunk is ugyanez a suti keszult! :-)
Kellemes Husvetot.
Fedit

Wolfee írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Névtelen írta...

Köszönöm, ez tűnik a legjobb receptnek és tökéletes a leírás! Az, hogy még pdf-ben is letölthető, egyszerűen fenomenális! :D
Üdv, Dani

Max írta...

Köszönöm, örülök, hogy megtetszett.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin