2008. március 16., vasárnap

Tojáskrém


Íme egy tökéletes húsvéti szendvicskrém. Általában hajlamos az ember arra hogy a tojás készletet túlkalkulálja, vagy már van pár darab régebbi tojása, amit biztos ami biztos inkább meg kellene főznie.
Erre az esetre itt van Cicaanya tojáskrémje.
Ezt szokta betölteni a kaszinó tojásba is, ha csinál. Nem ördöngős dolog, viszont jó szendvics alap, vagy a kanapék alá. Kis darabka kenyér, megkenve a tojás krémmel, rá egy falatka sonka vagy kolbász, picurka sajt, és a tetejére egy kis pirosarany, megtüzzük fogpiszkálóval, és már mehet is a vendégeknek vagy a locsolóknak.



Tojáskrém by Cicaanya:

5-6 db főtt tojás, megpucolva és feldarabolva, 2 ek mustár, 2-3 ek puha vaj, 1 tk só és egy kis darált bors.

Egy keverőtálkába tesszük az alkatrészeket, és botmixerrel vagy robotgéppel pürésítjük. Ízesíthetjük egy kis piros paprikával, vagy zöld fűszerekkel, de simán is fincsi.



Már csak egy szeletke friss kenyér kell, megkenjük és lehet is falatozni.

5 megjegyzés:

Sütis néne írta...

hű, remélem valamikor készítetek majd kaszinó tojást is!
még sosem csináltam , de érdekelne a receptje, mivel anyukám igencsak szereti!;-)

Max írta...

O.K jegyeztem, képzeld pont akkor voltál nálam amikor én meg Nálad jártam sajtos tallér ügyben:-))

Sütis néne írta...

:-D

Sütis néne írta...

jut eszembe, múltkor meg a konyhai "kacatos" írásod hatására vettem egy jóóóóóóó nagy Fiskars kést. tényleg szuperül műküdik, eddig ez a legélesebb a késeim közül!;-)

Max írta...

Örülök csak vigyázz az újadra, én ma reggel vágtam el:-((

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin