2008. március 19., szerda

Próbálgattunk a "Borhozételt"-re

Nem titkolt célom hogy főzzek valami finomat a Heimann-Borhozételt receptversenyre. De azt hogy így áfa elött Cicaanyát is ihletre bírom, azt nem gondoltam. Sokat beszélgettünk róla (nem az áfáról, hanem a versenyről és a borokról), kostólgattunk, pedig korlátozottak a bor készleteink.
Íme Cicaanya ilyen ételt képzelt el.
Nem a versenyre készítettük, inkább csak kalandozás volt, próbálkozások az ízekkel. A sültet Gordon Ramsay ihlette, bár rendesen átt lett alakítva (nemhiába, Nálunk ez már családi szokás). Viszont tagadhatatlanul finomra sikeredett. szándékosan nem kötöm egyik borhoz sem, legyen ez csak egy apró kitérő. Aki kiváncsi, keresse meg hozzá az illő bort.



Sertés szüzpecsenye göngyölve Cicaanya kedvére:

Hozzávalók: 1 egész szűzpecsenye, mortadella sonka, bacon, gomba, borsó, besamel mártás, sajt, só, bors, fűszerek és a körethez krumpli



A szüzet kiterítettem, egy nagyon kicsit megnyomogattam a kés lapjával, megborsoztam, ketté vágtam és leterítettem a mortadellával.



Míg én a hússal küzdöttem (leterítettem egy szűzet!:-)), addig Cicaanya megpárolta a gombát és a borsót. Csinált egy kevéske besamelt, bele a párolt zöldségeket, egy kis fűszerezés, és a végén egy kis reszelt sajttal szilárdította. Fűszerezés: bors, bazsalikom, kakukkfű, sóval pedig csínján, mert a szalonna sós!


Közben dupla alufóliát terített, megolajozta egy kicsit, majd baconnal letakarta. Rá a husi, arra a ragu elterítve, arra pár hasáb sajtocska. Szorosan feltekerve, bebugyolálva a baconba, majd a dupla fóliába.



A két csinos csomagot forrásban lévő, gyöngyöző vízben főztük, időnként megforgatva úgy 20-25 percet.


A körtenek szánt krumplit meghámoztam, gerezdekre vágtam, kiolajozott tepsibe terítettem, meglocsoltam egy kis olíva olajjal, rá egy kis só, bors. Ennek a tetejére fektettem a csomagokat, és előmelegített sütőben sütöttem 45 percet.


Az utolsó 10 percben a krumplit átkevertem, a fóliát levettem a tekercsről, és úgy pirítottam.

max kommentje: nagyon puha omlós, isteni sültet ettünk, nagyon ízlett mindenkinek, köszike Cicaanya:-))

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin