Mustáros pácolás: az első adag husi, 5-6 ek mustár, 1 ek olaj, 3-4 ek méz, bors, kakukkfű,
Kikeverem a mustárt a mézzel és az olajjal, befűszerezem, majd belekeverem a husit, jól átforgatom, és légementesen záródó edényben egy éjszakára a hüvösre teszem.
Ketchupos pácolás: 6-7 ek ketchup, 2 ek olaj, 4 ek méz, 2 ek száraz vörösbor, bors, csipet oreganó és rozmaring, készítése úgy mint az előzőnél, ezt is lezárva a hűvösre.
Elősütés: wokban 1 dl olajat hevítek, amikor már megjelent a kék füstje, a lecsepegtett húst 3-4 darabonként, oldalanként 3 percig sütöm. Ha kész kiveszem és egy nagy tüzálló tálba halmozom.
Ha kész az egész mennyiség (azt hiszem 5 fordulóval meg is volt), a sütőedényt a hússal, berakom a hideg sütőbe, begyújtom, majd 200 c-on letakarva sütöm 1 órát. Ha letelt az idő, leveszem a fóliát és 220 c-on pirítom még 20-25 percet. Elég sok szaftja keletkezik, de ne öntsük le csak tálaláskor, mert különben kiszárad a husi.
Tálalás: burgonyapüré, alap zöld saláta, némi extrával (kukorica, retek, egy fejes saláta), némi fűszer és egy jó kiadós joghurtos locsolás.
Tökéletes tavasz fílíng:-)), és jól sikerült!!
Nagyon finom puha omlós a husi, és az ízek mélyén érezzük a pácolás ízeit, de nem tolakodnak előre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése