2008. március 20., csütörtök

Padlizsán vagdalt

Kirándulás vegasztronomiába, amire Gourmandula csábított el. Nála találtam ezt a receptet, igaz egy kicsit átvariáltam, de nagyon izgalmas volt.
Az eredeti recept itt található, de Gourmandula tökéletesen magyarította. Mivel egy kicsit átvariáltam, ezért beírom az én receptemet.
Készítettünk belőle gyros imitációt pitában, és tálat, sok-sok salátával.




Dupla adag vagdalt (vegaburger):

2 közepes padlizsán, 4-5 kis gerezd fokhagyma, 1 dl víz, 10 dkg sajt reszelve, 3 tojás, 3 csokor petrezselyem (nem a nagy csokor, hanem az a kis, pár szálas köteg), 3 szelet szikkadt kenyér, bazsalikom, oregano, bors, só, olaj



A padlizsánt megmostam, felkockáztam, kevés olajon, az apróra vágott fokhagymával lepirítottam, majd egy kevés vízzel megpároltam. Közben a kenyeret felkockázom, és egy teflon serpenyőben kicsi olíva olajjal megpirítom, majd gyengén megsózom és borsozom.


Hagyom a padlizsánt kihűlni, addig a pirított kenyeret a késes aprítóban, durvára darálom. A kihűlt zöldséget, az apróra vágott petrezselyem szárával a késes botmixerrel pürésítem. Belekeverem tojásokat, ízesítem, fűszerezem, sajtot reszelve teszem bele, és a végén annyi darált kenyeret teszek bele hogyegy kellemesen formázható masszát kapjak. legalább 1/2-1 órára hidegre teszem, hogy az ízek összeérjenek.



Mivel a sütő más miatt telített volt, ezért egy teflon serpenyőben sütöttem ki a vagdaltakat (meg is látszik, van amelyik egy kicsit megégett) egy pár csepp olíva olajjal.

Készítettem egy zöld alapot: répa, saláta levél, újhagyma, uborka, retek, paprika, paradicsom.

A pitát megmelegítem, megtöltöm kevés zöldség az aljára, vegaburger, zöldség, burger, zöldség és a végén pár kanál natur joghurt. A tálhoz sok saláta és aprított vagdalt megöntve joghurttal (aki szereti csípősen, itt lehet ízesíteni a joghurtot).

Nagyon tetszett, finom volt és azt gondolom hogy a tálas verzió tökéletesen súlyvesztőhelyes kategória, bár ha csak egy pitát eszel, a gyros imitációbol, azzal nem bűnözöl nagyon.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon szuper kis kaja!!!Ilyen formában még nem próbáltam, de tökéletes húspótlónak tartom a padlizsánkrémes élményeim alapján.Nálam az fűszerezés függvényében felér egy tatár beefsteakkel....Tehát ez is eszméletlen fincsi lehet!
Lilian

Max írta...

Próbáld ki, tényleg jó:-))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin