2008. március 1., szombat

Kalács Update. fonott-kakaós


Azt hiszem sikerült revansot venni a tegnapi kalácsoskudarcos dolgon. Íme Cicaanya legújabb sikerműve. Vagyis közös, mert a fonást csinálta Ő, a többi az én érdemem volt.


A kakaós foszlós fonott kalács:

1. lépés: előkészíteni két adag kalács alaptésztát, és szoba hőmérsékleten tartani 2 órát.

2. lépés: a fehér tészta, egy adag kalács alaptészta, kenyérsütőgép, tészta programon indítva. Amikor végzett a dagasztással, (kb. 1 óra) állítsuk meg és egy kilisztezett kelesztő tálba tegyük letakarva, langyos helyre.


3. lépés: a kakaós tészta: az átszitált lisztből vegyünk vissza 2 evőkanálnyit, és szitáljunk helyette 2 ek keserű kakaóport. Ismét a kenyérsütő, tészta program.

4. lépés: ha végzett a gép, vegyük elő a fehér tésztát is és a kakaóst is és fonjuk össze.

Fonás: a fehér tésztát vegyük 1/3-2/3 arányba. A 2/3-ból sodorjunk 2 rudat, ez lesz a talp fele. A maradék 1/3-ot tegyük félre, és ugyanígy tegyünk a kakaóssal is. Tehát van a táblán 2 sima és 2 kakaós rúdunk. Ezt a 4 rudat fonjuk össze, és tegyük a kibélelt tepsire.

Jöhet a kis fehér rúd, vegyük ketté, sodorjuk rúddá, és ugyanígy a kakaóst is. Fonjuk össze és ez lesz a tető. Illesszük rá, formázzuk és kenjük meg felvert tojással.


Kelesztés és sütés: kelesztés: gőzben 50 c-on 45 perc, újra kenés a tojással, sütés első 15 percet maximumon, majd vissza 200 c-ra és ott 30 perc.



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin