2008. március 15., szombat

Ampal reggelire J.O. után szabadon

Emlékszem, amikor évekkel ezelőtt először láttem JamieO-t ampal-t (AMerikai PALcsinta) sütni.
Sütés közben a még a palacsinta nyers oldalára dobott egy marék morzsolt kukoricát, megfordította, szép pirosra sütötte, a tányéron megkoronázta némi sült sonka/bacon szelettel és nyakon öntötte juharsziruppal.
Na hét én akkor tisztára elborzadtam. Pfúj ez a kapitalista meg akar minket mérgezni!!
Az akkor már csírájában kialakuló gasztronómiai izlésemmel eldöntöttem hogy juharszirup=méz, és akkor ez bűn rossz lehet, és az teljesen nyilvánvaló hogy ezek nem tudnak főzni.
A dolog akkor kezdett gyanús lenni mikor egyszer kóstoltam a juharszirupot, és rájöttem igazából semmi köze a mézhez, viszont nagyon jó ízfokozó és kiegészítő.
A hab a tortán az volt hogy a Két Duci Hölgy egyik műsorában erről a palacsinta-kukorica-szalonna-juharszirup összeállításról a drága müsoridőből kb. 3,5 percet erre szántak, és 5x elmondták hogy ez egy isteni összeállítás.
Hahh lehet hogy mégis csak tudnak valamit?



Tehát itt az ideje és helye hogy JamieO-t és a Két Duci Hölgyet nyilvánosan megkövessem. Bár nem hiszem hogy J.O. ide tévedne:-)), de a becsület ezt kívánja.

Be kell vallanom hogy ugyan én a juharszirupot én kihagyom (nincs is itthol, és mostanában nem igazán használtam), de a többi megvan, sőt szoktam variálni.
Mivel a családból én vagyok ilyen rossz, aki az édesnek kategorizált étkeket, a sós kategóriában szerepelteti, ezért az alap tésztát semlegesre készítem, majd én befejezem a sós irányt, a többiek meg eszik a nutellás-lekváros-pudingos verziót.




Végy egy adag ampal alaptésztát, süsd ki. A J.O. változathoz, végy 3 szelet bacont vagy sonkát, vágd össze , és egy kicsit azt is süsd meg. Amikor már majdnem jó tegyél rá kb 1 evőkanálnyi kukoricát vagy zöldbabot és forgasd jól össze, míg átmelegszik. Tégy a tányérra 3 db szép palacsintát és halmozd rá a feltétet.
Jó étvágyat hozzá.
Teljesen elvetemültek egy kis ketchuppal is megönthetik. A képeken a szalonnás-zöldbabos verzió látható.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin