2008. március 18., kedd

A bagett "project" update!


Az előző bagett kicsit nem úgy sikeredett, ahogy én szerettem volna, és nem is hasonlított a megszokott bagett formára. Sebaj akkor megfogadtam ha lehetőség lesz rá, újragondolom és megcsinálom.
Itt az idő, megcsináltuk:-))


Bagett:

Hozzávalók: egy adag bagett tészta, bedagasztva, és megkelesztve.

Ha kész, újra átgyúrom, 16 db-ra osztom, és kézben megformázom kb. 15 cm-es darabokra. Megkenem a tetejét olíva olajjal, és 20 percet kelesztem.


Előmelegített sütőben, gőzben 15 percet sütöm maximumon, majd vissza veszem 200 c-ra, és ott sütöm még 22-25 percet. Rácson hűtöm, és letakarom, így roppanós marad a héja.



A család szerint jól sikerült, jó az állaga, és az előzőekben említett tojáskrémmel egyenesen isteni.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez megint isteni!
Pékség nyitáson még nem gondolkodtál,simán életképes lenne a fagyizó mellett :)))))Mondjuk, mikor a fagyizót bezárod, télen...
Lilian

Timi írta...

Kedves Max
Rég kerestem ilyen receptet egyszerűen isteni most is sül egy adag de most kettévettem a tésztát és a felébe zöld fűszereket kevertem.
Az egyszerű kávésüteményt állandóan sütöm a gyerekek kívánsága most mogyorókrémet tettem a közepébe nagyon finom.
Köszönöm a recepteket
Timi

Max írta...

Örülök ha másnak is tetszenek a receptek, és annak is, ah sikerül elkészíteni. Remélem találsz még más finomságot is. Köszönöm!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin