Szeretem ezeket az apró falatkákat, elég jól elő lehet készíteni, és nem kell az egész estét a konyhában tölteni, és anyagilag sem dönti romba a családot. Megmutatom hogy miket szoktunk tálalni, lesznek itt tészta alapúak, dip-ek, mini koktélok.
Az első a sonka ízelitő.
Nagy előnye, hogy tálalható kenyér/péksütemény nélkül, csak egy kis salival, könnyedén, ideális esti beszélgetéshez.
Hozzávalók: füstölt sonka (jön a húsvét, lesz most a hűtőben, tessék tartalékolni), pizza/pulyka sonka, mortadella..(de lehet füstölt tarja, frikandó sonka, aszpikos szalámi, serranó sonka) stb, és a töltéshez félkemény sajt (gouda, trappista, edami)
Szép vékony szeleteket vágunk/veszünk, beburkoljuk a sajtot, megtüzzük, és egy teflon serpenyőben egy csepp olíva olajon megpirítjuk. Nem kell megsütni, csak egy kicsit összemelegíteni, érdemes kivenni ha kezd a sajt kifolyni. Hagyjuk egy kicsit hűlni tálalás előtt, és utána vágjuk fel adagokra.
Saláta:görög(ös) sali: 2 paradicsom, 1/2 kígyóuborka, 1 tv paprika, 1 kis fehér/lila hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg feta/krémfehér sajt, extra szüz olíva, só, bors
A zöldségeket kockára, a fokhagymát megtörjük és apróra vágjuk. Összekeverjük a zöldségeket a fetával, és csak tálalás előtt sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk pár csepp olívával.
Ha nem füszerezzük be akkor az alap pár napig tárolható a hűtőben. Én úgy szoktam megcsinálok egy adagot előre, és akkor két nap alatt megeszem, amikor már unom, akkor kitalálok rá valami öntetet, vagy dúsítom még más zöldségekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése