![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgltqV9ssMj1xTokcYZaTYS_i-x3PFeoBlTHHLN5oIpG0F9qQAV9uYam_YmXFR4ZjbSoEtIEH5oDaIfaUmp0SHzoQoVMyb_smNmYtpF2gCvH9Pqnk8LAVIOlppmJ7jme-qzpfahxBcYIZw/s320/kacat5.jpg)
Az első egy fűszer aprító kés. Azt a verziót ami két kis pengével, sajtszeletelő néven fut, azt már régebben beszereztem, de azt a típust amikor megláttam Nigellánál, azonnal tudtam, nekem egy ilyen kell. Hosszas kutatás után egy piacon, egy kacatos-antikos bácsikánál leltem ezt a gyönyörűséget. Akkor még rozsdás és életlen volt, rövid alkú után megszereztem, felújítottam, polírozás, élezés, kis optikai tunning és már kész is.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8sdF_GMHdcThTjtCCMEhZPSd3G7V2n2rF9CDotgiErHxMU0-_ZfA07IYociN2z_GkE0nciRc4fUyJjfsY_e5F3q9m6nJLwnFW6LXG48rmphEWqu16HrgW_i1Z9DFs7tskoMcfMkyiPq8/s320/kacat6.jpg)
"Kínai" bárd. Miután egy francia kést már leamortizáltam, utána vettem ezt a hobbi méretű és súlyú bárdot, bár amennyit én bárddal vágok arra tökéletes megoldás. Kicsit könyebb az oldalas és a csirke csontok aprítása.
A sütőpapírt külön kiemelném, mert Gabojsza kollégával ügyeztük. Fentartásaim voltak a fehér papírokkal kapcsolatban, de Gabojsza meggyőzött. Nem csalódtam! Nem ragad, és a 4.-ik sütés után is teszi a dolgát.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzA2k19zBiyZe-XyogSmNBZqIksafQYo6nGt4irMocj58yVAn_mtiT0ZMxwNFcwFt1AxTzcFMNApdGqqgwtltK_dFApbfrb8C7cmasEedbnsjqP85aP87lwlUu60U1ELvT-rV49_QX6a8/s320/kacat1.jpg)
Horasz kolléga megelőzött a japán bárd leírással, de azért megteszem én is. Ez volt az első kör, kb. 3 hónapja. Kicsit vékony penge, de jó minőség, Nem hiába Fiskars. Szeretem(szerettem) míg meg nem találtam az alábbi változatot.
Szintén a finn Fiskars terméke, de klasszisokkal jobb mint az elődje. Van súlya, szuper a kidolgozása, így egyben volt készletben. Amikor megláttam, tudtam hogy ha ezért a fejemet is veszik, de ezt haza kell vinnem. Azért befogadták:-))
Jártam az IKEA-ban, és beruháztam egy ilyen kis sütő hőmérőre. Maghőmérőm van, de azzal nehézkes pl. az alacsony hőfokon való sütésnél a belső hőt ellenőrizni. Ezzel viszont, mivel elég hosszú a "madzagja", és mágneses, így csak behelyezem és becsukom a sütő ajtót, beállítom a hőfokot, és már sülhet is. A zsinórja 220 c-ig hőálló, 130 c-ig programozható, és tud Farenheit-et is. Másik funkciója a konyhai időmérő (tojásfőző óra).
A másik IKEA-s kedvencem, ez a hablapát, bár megmondom őszintén, hogy a gyenge pontja a nyele, ezért mindig veszek, most vettem 4 db-ot, biztos ami biztos. Ha letört, akkor nagyon jó habkártya a vége.
És a legutolsó hogy tudtam venni Heimann bort, így elkezdem kidolgozni az ételt, ma este lesz egy kis borkostolás, hogy finomítsam a dolgokat. Hoarsz kollégával kielemeztük a beszerzési nehézségeket, de megoldottam. A borról és a hozzájutásról egy késöbbi postban beszámolok.
7 megjegyzés:
Szia Max!
Én is nagyon régen szeretnék egy sütőhőmérőt. Megtudhatnám, hogy mennyiért sikerült hozzájutnod?
Bocs, az előbb Zsuzsi voltam.
Bocsika, pedig oda akrtam írni az árakat: 1490 huf, szerintem nem vészes.
Nekem GEFU-tól van egy frappáns kis hőmérőm, ami egyszerre méri 50 és 300°C között a sütő és 30 és 100°C között a hús belsejének a hőmérsékletét is ;) alacsony hőmérsékleten való sütéshez is tökéletes - ára 14,95 EUR volt, úgyhogy ha azt vesszük, hogy kettő hőmérőt kapunk egyben, akkor teljesen megéri! (ld. itt és itt (21800 számú termék))
Szuper! Megnéztem a katalógust, van benn egy csomó jó dolog, kösszkke!!
A Fiskars nem sved, hanem finn ceg! Amugy en is kedvelem oket!
Köszi javítottam.
Megjegyzés küldése