2008. március 5., szerda

Új kacatok

A Család szerint már kóros a gyüjtögetési mániám, az ötödik habverőt már nem engedték megvenni. De azért sikerült pár apróságot az elmúlt pár hét alatt becsempésznem a konyhába.






Az első egy fűszer aprító kés. Azt a verziót ami két kis pengével, sajtszeletelő néven fut, azt már régebben beszereztem, de azt a típust amikor megláttam Nigellánál, azonnal tudtam, nekem egy ilyen kell. Hosszas kutatás után egy piacon, egy kacatos-antikos bácsikánál leltem ezt a gyönyörűséget. Akkor még rozsdás és életlen volt, rövid alkú után megszereztem, felújítottam, polírozás, élezés, kis optikai tunning és már kész is.




"Kínai" bárd. Miután egy francia kést már leamortizáltam, utána vettem ezt a hobbi méretű és súlyú bárdot, bár amennyit én bárddal vágok arra tökéletes megoldás. Kicsit könyebb az oldalas és a csirke csontok aprítása.



A sütőpapírt külön kiemelném, mert Gabojsza kollégával ügyeztük. Fentartásaim voltak a fehér papírokkal kapcsolatban, de Gabojsza meggyőzött. Nem csalódtam! Nem ragad, és a 4.-ik sütés után is teszi a dolgát.



Horasz kolléga megelőzött a japán bárd leírással, de azért megteszem én is. Ez volt az első kör, kb. 3 hónapja. Kicsit vékony penge, de jó minőség, Nem hiába Fiskars. Szeretem(szerettem) míg meg nem találtam az alábbi változatot.



Szintén a finn Fiskars terméke, de klasszisokkal jobb mint az elődje. Van súlya, szuper a kidolgozása, így egyben volt készletben. Amikor megláttam, tudtam hogy ha ezért a fejemet is veszik, de ezt haza kell vinnem. Azért befogadták:-))


Jártam az IKEA-ban, és beruháztam egy ilyen kis sütő hőmérőre. Maghőmérőm van, de azzal nehézkes pl. az alacsony hőfokon való sütésnél a belső hőt ellenőrizni. Ezzel viszont, mivel elég hosszú a "madzagja", és mágneses, így csak behelyezem és becsukom a sütő ajtót, beállítom a hőfokot, és már sülhet is. A zsinórja 220 c-ig hőálló, 130 c-ig programozható, és tud Farenheit-et is. Másik funkciója a konyhai időmérő (tojásfőző óra).




A másik IKEA-s kedvencem, ez a hablapát, bár megmondom őszintén, hogy a gyenge pontja a nyele, ezért mindig veszek, most vettem 4 db-ot, biztos ami biztos. Ha letört, akkor nagyon jó habkártya a vége.

És a legutolsó hogy tudtam venni Heimann bort, így elkezdem kidolgozni az ételt, ma este lesz egy kis borkostolás, hogy finomítsam a dolgokat. Hoarsz kollégával kielemeztük a beszerzési nehézségeket, de megoldottam. A borról és a hozzájutásról egy késöbbi postban beszámolok.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Max!
Én is nagyon régen szeretnék egy sütőhőmérőt. Megtudhatnám, hogy mennyiért sikerült hozzájutnod?

Névtelen írta...

Bocs, az előbb Zsuzsi voltam.

Max írta...

Bocsika, pedig oda akrtam írni az árakat: 1490 huf, szerintem nem vészes.

Unknown írta...

Nekem GEFU-tól van egy frappáns kis hőmérőm, ami egyszerre méri 50 és 300°C között a sütő és 30 és 100°C között a hús belsejének a hőmérsékletét is ;) alacsony hőmérsékleten való sütéshez is tökéletes - ára 14,95 EUR volt, úgyhogy ha azt vesszük, hogy kettő hőmérőt kapunk egyben, akkor teljesen megéri! (ld. itt és itt (21800 számú termék))

Max írta...

Szuper! Megnéztem a katalógust, van benn egy csomó jó dolog, kösszkke!!

JuliusC írta...

A Fiskars nem sved, hanem finn ceg! Amugy en is kedvelem oket!

Max írta...

Köszi javítottam.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin