Pulykás rakott tészta:
70 dkg darált pulykahús, 50 dkg tetszés szerinti tészta, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg füstölt sonka, 1 doboz kockázott paradicsom konzerv (és ha van a frigóban paradicsom belseje, az is jöhet), 2 közepes rántani való csiperke gomba, 1 fej hagyma, 1 tv paprika, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg félkemény sajt, só, bors, bazsalikom, oregano, kakukkfű és a tálaláshoz egy darabka parmezán reszelve
A szalonnát és a sonkát kipirítom, rá a kis kockákra vágott hagymát,, és megdinsztelem. Beleteszem a darált husit és fehéredésig sütöm. Rá a kockázott paprikát és a gombát, majd a fokhagymát. Sózom, borsozom és fűszerezem, és a gombát puhára párolom. Felteszek a tésztához vizet, sózom és egy kanál olajat teszek bele, ha forr akkor a tésztát félkeményre főzöm (kb. 5 perc)
A ragut felöntöm a paradicsom konzervvel és egy pár korty vízzel összeforralom (kell még a tésztának némi folyadék). Kiolajozok egy tepsit, a sütőt előmelegítem.
A tepsibe rétegezem a tésztát és a ragut, a tetjeére ragu kerüljön. Reszelt sajttal borítom és piros ropogósra sütöm.
Tálaláskor reszelt parmezánal koronázom. Kiadósra sikeredett, és azt kérdezték a gyerekek hogy:
ugye ez nem a zacskós bolognai rakott tésztás őrület?
kikértem magamnak az aljas gyanusítgatást, csak nem gondolják ezt rólam? hahh, ez sértés!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése