Aya és Cicaanya választotta, bár már régóta listás (az annyit tesz, hogy megrendelte a család, csak megkéne főzni).
Szóval ez volt az ebéd.
Cicaanya találta egyszer, és akkor bele is szeretett, emlékszem azonnal ki is próbáltuk, és nagyon bejött. Egyszerű, de gyors, és nagyon könnyű.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGvdCM_cYUr3ynlgPrEi1BSsukhrDEf8MftU7FcZ0_Qu0b87QdtvR0BaI-doACN2ryubcKWTMpM1a6nd6_pznQTvfzCTjkOx-gtwYYFOUVi2RdCker2gsAFH6MoJCrON-AD44VSnMuk9Y/s320/kocam10.jpg)
Hozzávalók:
2 egész csirkemell, 2 tk aprított húsos szalonna, 25-30 dkg csiperke gomba, 3 dl hús alaplé, 1 doboz körte befőtt vagy 3 db szép körte, 250 gr camemebert, 1 dl bor, 1 tk ételízesítő, só, bors, 5-6 szem boróka bogyó, a sűrítéshez: 2 tk keményítő, 1,5 dl főző tejszin (vagy 2 ek gombamártáspor)
A csirkemellet kicsontozzuk, az így kapott 4 db-ot alaposan megmossuk, leitatjuk a nedvességet, bedörzsöljük ételízesítővel, sóval, borssal. A körte befőttet lecsepegtetjük, és szeletekre vágjuk, a gombát megtisztítjuk, és azt is felvágjuk. A szalonnát egy forró serpenyőben megsütjük, kiszedjük, és a zsiradékon a csirkemell minden oldalát 3-3 percig sütjük, majd kiszedjük, és azt is félre tesszük.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhL11-eVOKs7N7WtK_QlHvmjwDdYIJbovaqYCWlvNzerBhYyGTGfP1vOVABd1d2XHrMQ3pZacYlu4sW2db5Fz1foUYG2U22A5kuTQMF5qDbBA3G0Hm3-Jo0LPpB1n73OBb-RwQiaq270JQ/s320/kocam2.jpg)
A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a gombát (ha kevés a zsiradék, egy kis olajat tegyünk alá), fűszerezzük (só, bors, borókabogyó), és felönjük a levessel és a borral. Összeforraljuk, a tejszínnel és a keményítővel besűrítjük.
Visszarakjuk a csirkemellet, rátesszük a körtét, és gyenge tűzön pároljuk 10-12 percet.
Közben a camembertet felszeljük, és a hús tetejére tesszük. Pár pillanatot még pároljuk, csak annyit hogy a sajt meglágyuljon.
Párolt rizzsel tálaljuk.
max kommentje: készíthető a körte helyett barackkal, és kevésbé markáns ízű félkemény sajttal is. Izgalmas kisérletezési lehetőség, és nagyon finom barna rizzsel vagy vadrizzsel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése