2008. március 8., szombat

Körtés-camembertes csirkemell

A Nőnapi ebéd.
Aya és Cicaanya választotta, bár már régóta listás (az annyit tesz, hogy megrendelte a család, csak megkéne főzni).

Szóval ez volt az ebéd.

Cicaanya találta egyszer, és akkor bele is szeretett, emlékszem azonnal ki is próbáltuk, és nagyon bejött. Egyszerű, de gyors, és nagyon könnyű.





Hozzávalók:



2 egész csirkemell, 2 tk aprított húsos szalonna, 25-30 dkg csiperke gomba, 3 dl hús alaplé, 1 doboz körte befőtt vagy 3 db szép körte, 250 gr camemebert, 1 dl bor, 1 tk ételízesítő, só, bors, 5-6 szem boróka bogyó, a sűrítéshez: 2 tk keményítő, 1,5 dl főző tejszin (vagy 2 ek gombamártáspor)







A csirkemellet kicsontozzuk, az így kapott 4 db-ot alaposan megmossuk, leitatjuk a nedvességet, bedörzsöljük ételízesítővel, sóval, borssal. A körte befőttet lecsepegtetjük, és szeletekre vágjuk, a gombát megtisztítjuk, és azt is felvágjuk. A szalonnát egy forró serpenyőben megsütjük, kiszedjük, és a zsiradékon a csirkemell minden oldalát 3-3 percig sütjük, majd kiszedjük, és azt is félre tesszük.






A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a gombát (ha kevés a zsiradék, egy kis olajat tegyünk alá), fűszerezzük (só, bors, borókabogyó), és felönjük a levessel és a borral. Összeforraljuk, a tejszínnel és a keményítővel besűrítjük.








Visszarakjuk a csirkemellet, rátesszük a körtét, és gyenge tűzön pároljuk 10-12 percet.





Közben a camembertet felszeljük, és a hús tetejére tesszük. Pár pillanatot még pároljuk, csak annyit hogy a sajt meglágyuljon.





Párolt rizzsel tálaljuk.


max kommentje: készíthető a körte helyett barackkal, és kevésbé markáns ízű félkemény sajttal is. Izgalmas kisérletezési lehetőség, és nagyon finom barna rizzsel vagy vadrizzsel is.





Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin