2008. március 10., hétfő

Vagdalthúsos tekercs

Hétvége, családi főzőcskézés, közben alkatrész keresés a kamra polcon. Kincseket leltem. No nem aranyat vagy gyémántot, hanem pár doboz páncélost, ami a vagdalthús konzerv egyik közkedvelt álneve. Aki volt katona az tudja, bizonyos helyzetekben ez életmentő lehet, de nagyon jó valuta is. Csak a mai kor ízlésének megfelelően át kell szabni. Mivel úgy néz ki hogy a negyedik kolbász és krumpli háború egy darabig elmarad, tehát a készleteket lehetne hasznosítani, ezért foglalkoztam a problémával egy kicsit.
Szóval találtam két darab magyaros és két doboz különleges vagdaltat. Lássuk mi is lett belőle. Míg a töltelékkel bíbelődtem, addig a kenyérsütővel készítettem egy alap fehér kenyértésztát.



Magyaros vagdaltas töltelék:
2 doboz magyaros vagdalthús (130 gr-os), 1/2 fej kicsi vöröshagyma, 1 szál újhagyma, 1,5 tubus natúr krémsajt, 1 ek tejföl (12 %-os, megnéztem!!), 1 tk csemege pirosarany, 1 tk szárított petrezselyem, pici só és bors

A hagymákat apróra vágom, a konzervet felbontom (mindkét végét bontom, és a tető segítségével kinyomom a húst), és villával összetöröm. Belekeverem a fűszereket, a sajtot, a hagymákat, a pirosaranyat. A tejföllel kicsí higítjuk, hogy kenhető legyen. Félre teszem a hűvösre.



Különleges vagdaltas töltelék:
2 doboz különleges vagdalthús, 1,5 tubus krémsajt, 1 ek tejföl, 1 db 125 gr-os camembert sajt, 1/2 fej vöröshagyma, 1 szál újhagyma, 1 tk szárított metélőhagyma, pici só és bors
Minden az előbbiek szerint, a camembertet is apró kockákra vágva keverem bele.
A kész tésztát ketté veszem, kinyújtom, megkenem, feltekerem és 3 centis darabokra vágom. Sütőpapírral bélelt tepsire rakom, meleg helyen kelesztem 45 percet, majd előmelegített sütőben 220 c-on sütöm 35-40 percig.



Arra az esetre ha nincs otthol semmi más akkor is tudunk egy jó bulikaját összehozni. Igazából így tunningolva nekem bejön, bár én a dobozos májkrémet is megeszem (van egy/kettő ide vágó idézetem egy kedves volt Kollégámtól: "háborúban még a lovat is megennétek", "ha egy kicsit is éhes lennél, akkor ezt is megennéd"), szóval azért nem volt rossz.








7 megjegyzés:

Phoebe írta...

Egy pasi, aki foz!Nem terek magamhoz!Igen jol nez ki ez a tekercs!

Horasz írta...

csoro koromban de sokszor ettem ebbol porkoltet.

H.

Max írta...

Kedves Babyface!
Köszönöm, de vagyunk ám páran:-)), nézd meg (a teljességigénye nélkül) Horaszt, Cookingstart vagy Beatbull-t ( kisérleti konyha)..stb.
Köszönjük!!!

Max írta...

Horasz!
Milyen a csoró mérnök?, vagy az még az egyetem kéjes világában volt? :-))

Horasz írta...

hat nem mostanaban volt. az egyik klasszikus étel a bolognai, vagadhusbol (vagy gyikhusbol ahogy hivtukÖ. hagymas, paprikas, alap, gyikhus lepirit, nagy adga ketchup ra, es johet a teszta. olcso volt, laktato es rezson is el lehetett kesziteni:D

Max írta...

Hahh!
Tiszta honvédség:-)), nemhiába a kényszer sok mindent megtanít!! és milyen finom volt az akkor!!! De ez is nagyon jó lett, el is fogyott, még az Aprónép is csak jóízűen mormogott evés közben, natur rá sem néznének.

Névtelen írta...

apukám milyen finom melegszendvics kérmet csinált anno ezekből a konzervekből...(nagy SÓHAJ)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin